Михајловићева о дијалогу о КиМ: Храбар потез одговорног државника

Питање дијалога о Космету није питање ни Едија Раме, ни било ког другог, већ је то стварно питање Србије и нас самих у Србији – како хоћемо да идемо напред, поручује потпредседница Владе Зорана Михајловић.

Потпредседница владе Зоран Михајловић изјавила је да је иницијатива председника Србије Александра Вучића за покретање унутрашњег дијалога о питању КиМ "храбар потез одговорног државника".

Михајловићева је, одговарајући на питање новинара да ли је Влада Србије разматрала тај предлог, рекла да још није.

"Нисмо још имали седницу владе, али ја мислим да када говоримо о предлогу председника Вучића, да је то по први пут један храбар потез једног одговорног државника. Мислим да треба да се седне и да се разговара", рекла је Михајловићева.

Како је навела, сви су последњих година у кулоарима причали, али нико није јавно рекао да седнемо и разговарамо.

"Јер, ово питање није питање ни Едија Раме, ни било ког другог, већ је ово стварно питање Србије и нас самих у Србији како хоћемо да идемо напред. Далеко од тога да се нешто предаје и даје, већ значи један озбиљан разговор, одговоран и мислим да је то добро", рекла је Михајловићева.

Изразила је очекивање да ће у наредном периоду доћи до тог унутрашњег дијалога.

Социјалдемократска партија Србије (СДПС) подржава иницијативу председника Србије Александра Вучића за отпочињање озбиљног политичког дијалога о Косову и Метохији о чему та партија има јасан политички став који ће, како најављује, изнети када се разговори отворе.

"До јуче су сви друштвени актери, укључујући власт, опозицију, цивилно друштво и ширу јавност захтевали дијалог о једном од најкључнијих питања, а сада, када је тај дијалог понуђен, неки га одбијају, називајући то покушајем поделе одговорности. Ми сматрамо да је одговорност када дате допринос решавању једног од најважнијих политичких питања у земљи", наводи се у саопштењу СДПС-а Расима Љајића. 

Број коментара 19

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво