Вулин: Међу Албанцима нема искрених саговорника

Циљ изјава Едија Раме и Беџета Пацолија је да се онемогући дијалог Београда и Приштине и спречи да Александар Вучић уједини Србе око КиМ, навео је министар одбране Александар Вулин.

Александар Вулин је оценио да се још једном показало да међу Албанцима нема искрених саговорника када се покрену питања од суштинског значаја за Србе и Албанце.

"Као и увек када Александар Вучић покрене питања од суштинског значаја и важности за Србе и Албанце покаже се да међу Албанцима нема искрених саговорника. Изјаве Раме и Пацолија треба да онемогуће дијалог, нашкоде Вучићу, и спрече га да уједини Србе око КиМ", навео је Вулин у изјави достављењој Танјугу.

Истиче да дијалог о Косову и Метохији неће довести до признања КиМ али хоће до историјске прилике да Срби о Косову и Метохији као најбитинијој теми наше генерације почну да мисле и говоре једним гласом.

Лидер Алијансе за ново Косово Беџет Пацоли рекао је јуче да је председник Србије Александар Вучић "прихватио нову реалност на Косову" оценивши да Вучићев став отвара пут ка нормализацији односа између Приштине и Београда.

Албански премијер Еди Рама објавио је на својој страници на Фејсбуку текст председника Србије Александра Вучића о Косову, као "причу дана", поздравивши пут ка побољшању односа између Албанаца и Срба.

Он је уједно позвао Србију да призна независност Косова, рекавши да ће то допринети стабилизацији балканског региона, пренели су београдски медији.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 20. септембар 2024.
19° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи