Састанак Захаријеве и Кубуровићеве

Министарка правде Нела Кубуровић је, са заменицом председника Владе Бугарске за судску реформу и министарком спољних послова Екатерином Захаријевом, разговарала о приступању Србије Европској унији и спровођењу Акционог плана за Поглавље 23.

Захаријева истакла је пуну подршку Србији на њеном путу ка пуноправном чланству у ЕУ и рекла да Бугарска велику пажњу придаје напорима Србије у том процесу.

Она је указала да бугарске колеге стоје на располагању да пруже колегама у Србији сву неопходну помоћ кроз размену искустава и стручну подршку.

Министарке су се усагласиле да када је у питању процес придруживања, највећи изазов јесте доследно спровођење акционих планова за поглавља 23 и 24, јер представљају и најтежа поглавља, те да није случајно што са њиховим отварањем преговори о чланству почињу, а њиховим затварањем се завршавају.

Министарка Кубуровић је указала да успешност спровођења Акциног плана за Поглавње 23 не зависи само од Министарства правде, јер тај план подразумева координисано испуњавање дефинисанх активности више од 50 институција, али да се нада да ће све те институције препознати значај испуњавања својих обавеза и бити доследе у њиховом спровођењу.

Како ће Бугарска председавати Европском унијом од 1. јула следеће године, Захаријева је нагласила да су главни приоритети на којима ће Бугарска радити у том периоду политика мира и стабилности, партнерство са источним земљама, као и проширење ЕУ ка државама Западног Балкана, наведено је у саопштењу.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 03. мај 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво