Известиоци Савета Европе похвално о Србији

Именовање Ане Брнабић, прве жене која је отворено припадница ЛГБТ заједнице за премијерку Србије, одражава намеру Србије да победи предрасуде, охрабри нову визију света који се мења и тежи бољој усклађености са стандардима и вредностима Савета Европе, оценили су коизвестиоци Парламентарне скупштине СЕ, по окончању мониторниг мисије у Србији, преноси италијанска агенција "Анса".

Они уједно изражавају уверење да ће Србија учинити даље напоре и повести инклузивну дисксију за измену устава када је реч правосуђу, што је предуслов за деполитизовано правосуђе и када је реч о јачању владавине права, наводи италијанска агенција.

Коизвестиоци такође изражавају уврење да ће политичка воља власти у Србији и представника албанске мањине омогућити решавање "различитих контроверзних питања", додаје Анса не наводећи имена козивестиоца.

Коизвестиоци Комитета за мониторинг ПС СЕ Самад Сеиодов и Марија Гузенина боравили су протекле недеље у Србији.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 29. март 2024.
23° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво