Дачић: Трајно решење за КиМ предуслов напретка Србије

Успели смо да спречимо да буде легализована једнострана сецесија дела наше територије кроз чланство Косова у најважнијим међународним организацијама, поручује шеф српске дипломатије Ивица Дачић.

Трајно решење за Косово и Метохију је предуслов напретка Србије, изјавио је потпредседник Владе Србије и министар спољних послова Ивица Дачић и додао да свесрдно подржава предлог председника Александра Вучића о унутрашњем дијалогу о Косову и Метохији.

 

"Успели смо да спречимо да буде легализована једнострана сецесија дела наше територије кроз чланство Косова у најважнијим међународним организацијама, пре свега у ОУН", рекао је Дачић за Танјуг.

Према његовим речима, Београд је спреман да разговара о трајном решењу, уважавајући легитимне интересе и српског и албанског народа.

"Променама на међународном плану и новим положајем Србије као кредибилног и поузданог партнера, створили су се услови за покушај да се дође до трајног решења. За јаку позицију Србије неопходно је да се на унутрашњем плану разговара о даљој стратегији око Косова и Метохије", навео је министар Дачић.

Руководећи се интересима земље и народа, лишени митова о биткама које су унапред изгубљене и лишени, како је рекао, апокалиптичног дефетизма да је све већ изгубљено, Дачић каже да треба тражити одржива решења, јер је у интересу и Срба и Албанаца мир и развој, а не даљи сукоби.

"Зато Социјалистичка партија Србије подржава предлог председника Вучића о унутрашњем дијалогу о Косову и Метохији, и са великом одговорношћу и посвећеношћу ће учествовати у њему, јер је то од виталног значаја за будућност Србије", навео је Дачић, који је и председник СПС-а.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво