Пацоли: Приштина се није пријавила за чланство у Унеску

Лидер Алијансе за ново Косово и један од најбогатијих Албанаца у Европи и Свету Беџет Пацоли каже да се Косово ове године није кандидовало за чланство у Унеску, иако косовски министар спољних послова Енвер Хоџај тврди да Приштина има довољан број гласова да буде примљена и у Унеско и у Интерпол.

Беџет Пацоли је питао одлазећег косовског министра Енвера Хоџаја "зашто је замајавао јавност" рекавши да је Косово обезбедило гласове потребне за чланство у Унеску и Интерполу", преноси Епока е Ре.

"Жалим што морам да вас обавестим да се Косово није пријавило за чланство и то неће бити ни тема следеће конференције", рекао је Пацоли.

Хоџај је са друге стране рекао да има доста времена да се Косово пријави за чланство у обе организације. Он је раније изјавио да је Приштина обезбедила довољан број гласова да буде примљено у Унеско и Интерпол.

Додао је и да је "једна држава окончала све процедуре за признавање независности Косова". Међутим, у интервјуу који преноси Зери није желео да каже о којој земљи је реч.

"Прошле године сам посетио многе државе света и током тих посета ми смо добили потврде ко ће гласати за учлањење Косова како у Унеско тако и у Интерпол. Ја верујем да је Косово обезбедило гласове", рекао је Хоџај.

Навео је да Косово, пре него што постане члан тих међународних организација, треба да испуни "домаће задатке" и у скупштини усвоји закон о верским слободама и закон о културном наслеђу.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 22. септембар 2024.
25° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи