Консултације Тачија са ПАН коалицијом

Представници албанских странка које претендују на формирање већине у косовској скупштини и за формирање владе, затражили су од косовског председника да што пре сазове конститутивну седницу парламента.

Коалиција Демократске партије, Алијансе за будућност и Иницијативе за Косово затражила је сазивање седнице парламента за крај ове или почетак наредне недеље.

Потпредседник Демократске партије Енвер Хоџај рекао је на консултацијама код косовског председника да његова коалиција има довољан број посланика за формиране скупштинске већине и затражио од Хашима Тачија да што пре сазове седницу.

И представници осталих странака које су биле на консултацијама затражили су да процес установљења новог сазива парламента почне што пре.

Тачи је на крају консултативног састанка рекао да ће веома брзо објавити датум за одржавање конститутивне седнице и позвао странке да се припреме за њу.

На данашњем састанку код косовског председника није било представника Српске листе, покрета Самоопредељење и коалиције Демократског савеза, Алијансе за ново Косово и Алтернативе.

Састанку код Тачија присуствовали су још представници турске, бошњачке, египћанске, ашкалијске и других несрпских мањина. На састанку је био и председник Самосталне либералне странке Слободан Петровић.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
17° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се