Гелбард: Вучић уноси модерна промишљања у Србију

Некадашњи специјални изасланик америчког председника Била Клинтона за Балкан и специјални представник САД за примену Дејтонског мировног споразума Роберт Гелбард, изјавио је да председник Србије Александар Вучић "уноси много модерних промишљања у Србију".

Слободна Босна преноси да је Роберт Гелбард, који већ два дана борави у БиХ, у Дневнику ТВ1 "упоредио почетак политичке каријере Александра Вучића и (председника Републике Српске) Милорада Додика".

"Додик је почео позитивно, а завршио негативно, Вучић уноси много модерних промишљања у Србију. У недељу сам у Вашингтону вечерао с њим. Имао сам много разговора с њим. Срео сам се раније с њим у марту. Одвојио је времена у току своје живахне кампање да се састане са мном", казао је Гелбард.

Амерички дипломата је рекао да Вучић пролази кроз нешто што Гелбард сматра позитивном трансформацијом.

"Ако га упоредите с Додиком, који је почео позитивно, а завршио негативно, мислим да Вучић уноси много модерних промишљања у Србију. Економија се отвара и они су сада веома привлачни страним инвеститорима", рекао је Гелбард.

Слободна Босна наводи да ће Гелбард вечерас у Мостару, на дан обнове Старог моста, добити међународну награду на дан обнове Старог моста, као и да ће доделити традиционалну награду "Mostar Peace Connection".

Број коментара 32

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
16° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи