Филип: Брнабићева отелотворује обнову политичког живота

Француски премијер Едуар Филип истакао је да српска премијерка Ана Брнабић "отелотворује обнову политичког живота" Србије, као и да ће њена улога у приближавању Европској унији бити од суштинског значаја.

Филип је то оценио указујући да је Брнабићева прва жена на месту премијера, као и да потиче из цивилног друштва.

"Приближавање Европској унији остаје стратешки улог. У том смислу, Ваше деловање ће бити од суштинског значаја, како због обима неопходних реформи за Западни Балкан тако из због изазова са којима се суочава Европска унија. Охрабрујем Вас да наставите тим путем, посебно када је реч о реформама везаним за владавину права", навео је Филип.

Француски премијер је у честитки Ани Брнабић поводом избора на место председника Владе, коју је упутио 4. јула, а која је данас објављена на сајту француске амбасаде, подсетио на давнашње пријатељство Србије и Француске.

"Од почетка демократске транзиције, Француска је била уз Србију како би подржала њене реформске напоре, њен европски пут, њен економски развој и, шире гледано, трајну стабилизацију региона. Знате какав значај имају добросуседски односи и, у том оквиру, Ваш одлучни ангажман у дијалогу са Приштином", навео је Филип.

Француски премијер је оценио и да су билатерални односи ојачани последних година, на политичком, економском плану и у области безбедности, а такође је подвукао квалитет сарадње у области реформе јавне управе, за коју је Брнабићева била задужена у претходној влади.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво