Посланичка питања

Посланици су постављали питања члановима владе и надлежним органима, а интересовала их је ситуација у "Фијату", одговорност за убиства која су се дешавала у близини Центара за социјални рад, као и шта ће надлежни предузети поводом умрлице на којој је лик председника Александра Вучића.

Посланик Ђорђе Комленски из Покрета социјалиста питао је МУП и министарство правде шта ће предузети поводом умрлице која се појавила, а на којој је лик Александра Вучића, председника Србије, додајући да није реч само о варварском чину већ и о кривичном делу.

"Очекујем да та два министарства буду ефикасна, ако се то дешава председнику, може да се деси сваком од нас, то је узнемриавајуће и претеће. Ако нисмо у могућности да заштитимо председника, шта нама грађанима преостаје", упитао је Комленски.

Посланица ДС-а Александра Јерков имала је питање за министра унутрашњих послова Небојшу Стефановића, а желела је да зна ко је особа задужена за протоколе сарадње између центара за социјални рад и МУП-а, као и ко је одговоран за то што протоколи нису испоштовани.

Она је питала Стефановића и које су његове приватне, личне, пословне пријатељске или политичке везе са породицом у којој је пре две недеље један брачни партнер у центру за социјални рад убио мајку троје деце. 

"Дужан је да одговори грађанима, јер нема право да има везе са било ким ко у центру за социјални рад убије своју бившу партнерку и да ли је спреман да изузме из истраге која ће се водити, а која треба да одговори на питања, шта се десило у центру за социјални рад када је убијена мајка троје деце, а убио је бивши партнер и које су околности под којима је убица нађен мртав", рекла је Јерков.

Посланик НПС-СДС Мирослав Алексић питао је шта је са извозом Фијата у Русију, а посланик СДПС Предраг Јеленковић питао је министарство грађевинарства када ће бити постављене заштитне ограде од буке на делу ауто-пута ка Софији, који пролази кроз део града Ниша и затражио хитно постављање заштитних ограда дуж три до пет километара ауто-пута, из безбедносних и других разлога.

Питао је и о могућности реализације туристичког железничког правца Ниш-Нишка бања-Сићевачка клисура.

Посланик Нове Србије Горан Пекарски упутио је питање министру пољопривреде и здравља да ли ће преиспитати прописе у вези са квалитетом намирница које се увозе у Србију и упореде их са онима које се користе у ЕУ, као и о лечењу малигних обољења с озбиром да је, наводи, женама у Гроцкој ускраћено превентивно лечење.

ДЈБ: Када ће Маја Гојковић донети план рада Скупштине? 

Посланица ДЈБ Бранка Стаменковић поново је негодовала због тога што посланици те странке не добијају одговоре на питања која постављају, а председника Србије Александара Вучића упитала када ће поднети оставку на место председника СНС и изаћи из сукоба интереса јер, каже, Устав налаже да буде председник свих грађана, а не чланова СНС.

Стаменковићева је председницу парламента Мају Гојковић питала када ће одговорити на 15 питања која су јој поставили посланици ДЈБ и поново питала када ће Гојковићева донети план рада Скупштине, када ће сазвати скупштински колегијум и када ће на дневни ред ставити предлог о њеној смени као што је обећала.

Стаменковићева је од министра здравља Златибора Лончара затражила објашњење да ли је тачно да годишње "нестаје" милијарда евра из здравственог буџета, а од министра рада Зорана Ђорђевића да уложи ауторитет и заштити раднике који раде у скупштинском ресторану, а који су током јесењег заседања прошле године радили више него што прописује Закон о раду.

Посланик СНС-а Марко Атлагић питао је надлежне да ли има елемената кривичног дела у наступима Вука Јеремића за кога је рекао да има антидржавне ставове и "блати Србију", релативизује њен суверенитет на КиМ, те да ли ће бити предузете одговорајуће мере.

Атлагић каже да је Јеремић ауторским текстом у Вашингтон посту још једном показао да му се сва политика своди на мржњу према Вучићу и Србији.

"Недопустиво је и дубоко непатриотски чин да блати Србију и Вучића пред његов сусрет са потпредседником САД-а Мајком Пенсом", каже Атлагић и наводи да су "грађани Србије шокирани оним што говори Јеремић". 

Посланик СРС-а Милорад Мирчић питао је министра одбране Александра Вулина и председника Србије Александар Вучића о разлозима за упућивање припадника Војске Србије на НАТО вежбу која ће бити одржана у Бугарској, Румунији и Мађарској, као и да ли ће бити промене политике с озбиром да је Вучић за прву посету као шеф државе изабрао САД.

Мирчић је питао чијим новцем је плаћено 500.000 евра луксузно блиндирано путничко возило аудио А8 за потребе НБС, у тренутку када штрајкују радници "Фијата" и "Гоше" и када владају беда и немаштина.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
20° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се