Америчка војска на КиМ добила новог команданта

Војска САД у саставу КФОР-а на Космету добила је новог команданта пуковника Мајка Спрагинса, а примопредаја дужности извршена је у бази Бондстил у близини Урошевца.

РТК2 преноси да је пуковник Корвин Луск војске САД предао команду над америчким КФОР-ом новом команданту Спрагинсу.

Наводи се да је одлазећи командант Луск поновио да мир на КиМ неће бити нарушен, са чиме се сложио и нови командант.

"КФОР је у протеклих 18 година осигурао мир и безбедност на Косову за све и то ће наставити и у будућности. Једина ствар коју желим да поручим свима је следеће: Наше снаге су припремљене за осигуравање националне стабилности и безбедности у сваком случају", поручио је Спрагинс.

Нови командант америчких снага у оквиру КФОР-а је навео да је захтев за додатан број војника на КиМ одлука која мора бити донета на највишем нивоу.

"Војници КФОР-а на Косову имају мандат да осигурају безбедност на Косову на основу Резолуције 1244. КФОР заједно са другим међународним факторима, укључујући и ЕУ снажно подржава стабилност и мир на Косову. Такође снажно подржавамо дијалог између Косова и Србије јер је то једини начин за стабилност", рекао је пуковник америчке војске.

Наводи се да је КФОР повећао број америчких трупа на КиМ за још 500 војника и да су трупе САД одговорне за безбедност источног дела Космета.

број коментара 2 Пошаљи коментар
(четвртак, 20. јул 2017, 08:09) - anonymous [нерегистровани]

Odgovor se zna

samo se ne naziva pravim imenom.

(четвртак, 20. јул 2017, 04:52) - MIle [нерегистровани]

Odmah da pitam?

Pise da su zaduzeni za nacionalnu bezbednost, pa se sad pitam ciju nacionalnu bezbednost, da li su stvarno to rekli? Zar KFOR nije na Kosovu po rezoluciji 1244? Oni bi trebalo da su tu samo za opstu bezbednost i mir u pokrajni, kakva nacionalna bezbednost? Koju naciju oni stite i od koga? Da li stite samu naciju od same sebe? O cemu se ovde radi?