Брнабић за Си-Ен-Ен: Влада није ни проруска ни проамеричка, него просрпска

Премијерка Ана Брнабић истакла је да је Србија дубоко посвећена приступању Европској унији и да је то јасно свим нашим партнерима, укључујући и Русију. Поручила је да осећа да има огромну подршку грађана Србије и истакла да се ове године нада расту БДП-а од три одсто.

Ана Брнабић је, у интервјуу за Си-Ен-Ен, изјавила да је Влада Србије просрпска – да није ни проамеричка ни проруска, те да је дубоко посвећена побољшању живота грађана.

"Моја влада представља потпуни континуитет са претходном владом премијера Александра Вучића, имали смо велики успех у претходне три године, пуну фискалну консолидацију, пре тога смо били три месеца пред банкротством, а сад имамо пуну макроекономску стабилност", рекла је премијерка.

Према њеним речима, Србија је дубоко и стратешки посвећена чланству у ЕУ.

"То нова влада јасно каже својим партнерима у ЕУ, својим грађанима, свим својим партнерима укључујући и Русију", рекла је Брнабићева.

Додала је да Русија за нас представља велико тржиште и да је велики трговински партнер Србије, као и да су Срби несумњиво историјски, верски, традиционално блиски са Русијом.

"Треба да будемо одговорни према свим грађанима и одржавамо наше везе са Русијом. То је важан извор нашег раста", нагласила је Брнабићева.

Премијерка је истакла да су Србији "потребна нова радна места, нове компаније" и додала да се ове године нада расту БДП-а од три одсто, а 2018. расту од 3,5 одсто.

На инсистирање да се изјасни о наводном руском мешању на Балкану, са циљем да се регион, како је наведено, искористи као "одскочна даска" за мешање у ЕУ и НАТО, уз помињање догађаја у Црној Гори и умешаност двојице Срба, премијерка је рекла да "не види да се то догађа".

"Не видим да се то догађа и, да будем искрена, нисам видела доказ тих оптужби", рекла је Брнабићева.

"Као што сам рекла, морам и да поновим, наш стратешки пут је ка ЕУ, увек смо имали једну и исту поруку – идемо ка ЕУ, Русија је наш пријатељ и наш економски партнер. И нема ничег више од тога", нагласила је Брнабићева.

Упитана да прокоментарише то што је "у дубоко конзервативној земљи", на челу владе као особа која се изјашњава као геј, а уз то је и жена, Брнабићева је нагласила да се цео живот отворено изјашњава као геј и да никада није имала проблем у Србији.

"Волела бих да мислим да Србија није толико конзервативна, хомофобична или ксенофобична у том смилу. Свакако постоји простора за унапређење и промену и свакако има људи који и даље мисле да то није океј, да то није део наше традиције или вредности, али мислим да су они мањина, гласна, али и даље мањина", рекла је Брнабићева.

Она је нагласила да осећа да има огромну подршку од људи из Србије.

Број коментара 36

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво