Дачић са амбасадором Анголе и конзулком Србије у Боливији

Први потпредседник Владе и министар спољних послова Ивица Дачић примио је у опроштајну посету одлазећег амбасадора Анголе у Србији Жозеа Жоаоа Мануела. Дачић је примио и почасног конзула Србије у Боливији Жану Куљачу де Родригес, поводом предстојећег боравка потпредседника Боливије Алвара Гарсије Линере у Београду.

Шеф српске дипломатије истакао је да односе две земље краси традиционално пријатељство и изразио захвалност Анголи на подршци суверенитету и територијалном интегритету Србије, саопштило је ресорно министарство.

У разговору је изражен обострани интерес за даље унапређење билатералних односа кроз размену посета на свим нивоима и јачање економске и других облика сарадње.

Министар Дачић захвалио је амбасадору Мануелу на доприносу развоја билатералних односа и пренео уверење да ће његов наследник наставити активности на унапређењу сарадње у свим областима од обостраног интереса.

Амбасадор Мануел захвалио је на одличној сарадњи и пренео уверење да ће Ангола увек бити пријатељ Србији, као што је и Србија увек подржавала Анголу у тешким тренуцима.

Подсећајући да ће у Србији увек бити добродошао као пријатељ, шеф српске дипломатије пожелео је амбасадору Мануелу пуно успеха у даљем раду, наведено је у саопштењу.

Потпредседник Боливије на скупу у Београду крајем јула

Први потпредседник Владе примио је и почасног конзула Србије у Боливији Жану Куљачу де Родригес, поводом предстојећег боравка потпредседника Боливије Алвара Гарсије Линере у Београду.

Боливијски потпредседник ће учествовати на 18. конгресу Међународне научне федерације за изучавање Латинске Америке и Кариба, од 25. до 28. јула, у организацији Универзитета Џон Незбит, саопстило је Министарство.

Констатујући одличне билатералне политичке односе, као и обострани интерес за њихово даље унапређење, изражено је задовољство због прве посете званичника Вишенационалне Државе Боливије на високом нивоу, што представља одличну прилику за сагледавање могућности за интензивирање односа у областима економије, здравстава, образовања, културе, између осталих.

Дачић је оценио значајним одржавање 18. конгреса Међународне научне федерације за изучавање Латинске Америке и Кариба у Београду, који окупља званичнике и истакнуте личности из академских кругова Латинске Америке и Кариба.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво