Вулин са амбасадорком Индије о сарадњи у области одбране

Унапређење сарадње у области одбране биће заједнички задатак Србије и Индије у наредном периоду како би достигли ниво општих политичких односа две земље, сагласили су се министар обране Алексанадр Вулин и амбасадорка Индије Нариндер Чаухан.

Министар одбране Вулин и Чаухан изразили су спремност за интензивирање политичког дијалога и развој свеукупне сарадње, будући да је, како се наводи у саопштењу Министарства одбране, посета Александра Вучића Индији означила почетак новог раздобља у односима две земље.

У то име, амбасадорка Чаухан уручила је министру одбране Вулину позив индијског колеге да посети ту земљу.

Вулин је констатовао да је Индија данас једна од земаља са најбрже растућом економијом, па Србија то треба да искористи за веће присуство на индијском тржишту, што се односи и на сарадњу одбрамбених индустрија.

Министар је уверен и да ће недавно покренуте иницијативе српских предузећа о сарадњи у трансферу технологија са индијским компанијама, подићи у ту област на виши ниво.

Захвалио је на подршци коју Индија пружа територијалном интегритету и суверенитету Србије, а посебно на подршци током гласања на Генералној конференцији Унеска када се "показало ко су прави и искрени пријатељи Србије, а свет јасно рекао да такозваном Косову није место у тој организацији".

Простор за унапређење сарадње постоји у областима војноекономске, војномедицинске и војнообразовне сарадње, а индијска страна је посебно заинтересована за курсеве у Центру АБХО у Крушевцу, пише у саопштењу.

Предложена је и размена посета центара за мировне операције и најављена је могућност посете представника индијских високошколских установа Србији, "што је веома битно у развијању односа ове две земље".

На састанку је било речи и о безбедносним изазовима данашњице, тероризму и мигрантској кризи, као и о томе шта конкретно може да се предузме да би се криза зауставила, а не даљје продубљивала.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 28. март 2024.
18° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво