Пенс: САД подржавају Србију у придруживању ЕУ

Билатерални односи Београда и Вашингтона су важни, сагласни су Александар Вучић и Мајк Пенс, који су на састанку изразили жељу да продубе партнерство између САД и Србије, саопштила је канцеларија америчког потпредседника.

Амерички потпредседник Мајк Пенс, који се у Белој кући састао са председником Србије Александром Вучићем, изразио је америчку подршку напорима Србије да се придружи Европској унији, саопштила је његова канцеларија, пренео је Глас Америке (Voice of America - VOA).

"Двојица лидера сложила су се да су билатерални односу двеју земаља важни и изразили жељу да продубе партнерство између САД и Србије", наводи се у саопштењу после прве посете председника Вучића Белој кући од преузимања положаја, али и доласка нове америчке администрације на власт.

Пенс је такође подржао потребу за постојаним реформама у Србији и даљи напредак у нормализацији односа са Приштином, а двојица лидера разговарала су и о предстојећем одласку потпредседника Пенса у Подгорицу, где ће учествовати на Самиту Јадранске повеље заједно са осталим лидерима из региона Западног Балкана.

"Потпредседник Пенс такође је најавио да ће САД приложити додатних 10 милиона долара Регионалном стамбеном програму, међународно финансираној заједничкој иницијативи Србије, Босне и Херцеговине, Хрватске и Црне Горе, која обезбеђује смештај расељнима током конфликта у бившој Југославији деведесетих", закључује се у саопштењу потпредседника САД.

Вучић је боравио у дводневној посети САД где је имао низ састанака са америчким званичницима.

Број коментара 54

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
9° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво