Дачић: Заједно са СНС-ом да ударимо темеље за нову и бољу Србију

На обележавању 27 година постојања и рада Социјалистичке партије Србије, председник СПС-а Ивица Дачић је изјавио да је главни циљ те партије ефикасна партијска организација која може да одговори свим политичким и другим изазовима са којима се суочавају партије у 21. веку. За нове потпредседнике СПС-а су изабрани Новица Тончев и Душан Бајатовић.

Ивица Дачић је на свечаној Седници Главног одбора СПС-а у Алексинцу навео да се Социјалистичка партија Србије припрема за нове политичке изазове.

"У том смислу се припремамо за нове политичке изазове и циљ нам је да сви наши људи који се налазе на различитим нивоима власти предано раде свој посао и да му буду посвећени и да наравно заједно са Српском напредном странком пробамо да ударимо темеље за једну нову Србију која ће гарантовати бољи живот за све грађане Србије", рекао је Дачић.

Пред свечану седницу Главног одбора СПС-а у Алексинцу, новинарима је рекао да је СПС партија дугог трајања, заснована на концепту модерне социјалдемократије која се данас залаже за друштво које ће бити засновано на принципима слободе, једнакости, солидарности, равноправности, демократије и правде.

Наводи да за СПС нема одмора, а прва следећа политичка активност је, како је рекао, градски избори у Београду.

"Али, независно од тих избора, сви наши министри у влади ће бити посвећени свом послу сваког дана" навео је лидер социјалиста.

Додао је да се сви заједно труде да кораци којима Србија иде буду "велики кораци" како би се надокнадило све оно што је Србија у протеклим деценијама пропустила.

"Улога СПС-а у новој влади је значајнија и ја се захваљујем Александру Вучићу на тој позицији јер ми нисмо трговали својом позицијом и значајем и нисмо подржали Вучића да бисмо тиме нешто политички ућарили. Од нас зависи какав ћемо успех имати и да ли ћемо успети да оправдамо поверење", истакао је Дачић.

Како је оценио, преко председничких избора унапређено је међусобно поверење заједништво и сарадња са СНС-ом и председником Србије Александром Вучићем.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
17° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи