Вучић са шефом Националне гарде САД

Председник Србије Александар Вучић састао се данас у Вашингтону са генералом Џозефом Ленгијелом, са којим је разговарао о сарадњи Војске Србије и Националне гарде САД. Вучић је, уочи састанка, рекао да је огромна част за Србију и њега лично што га је шеф Националне гарде САД позвао код њега кући.

Александар Вучић је изразио задовољство због начина сарадње Војске Србије и Националне гарде САД, посебно у области Програма државног партнерства са Националном гардом Охаја.

Истакао је да војно-војна сарадња и даље представља најбољи део укупних билатералних односа Србије и САД, и нагласио да је то одлична основа за даље унапређење билатералних односа у свим другим областима.

"Република Србија има конзистентну политику војне неутралности и политику интеграција ка ЕУ као стратегијском спољнополитичком циљу, уз посвећеност одржавању мира и стабилности и економском просперитету Републике Србије и читавог региона Западног Балкана", истакао је Вучић.

Председник Србије је изразио захвалност на ангажовању припадника Националне гарде Охаја на Косову и Метохији.

Генерал Ленгијел истакао је важност односа Националне гарде САД и Војске Србије за обе земље.

"Наше партнерство важно је за мир и стабилност региона", закључио је генерал Ленгијел.

Двојица саговорника истакли су важност програма хуманитарне асистенције у оквиру партнерства са Националном гардом Охаја, посебно у градовима као што је Краљево, наведено је у саопштењу.

Током боравка у Вашингтону Вучић ће се сутра састати са представницима оганизације Пословног савета за међународно разумевање (Business Council for International Understanding).

Затим ће имати састанак са председавајућим и копредседавајућим Сенатског поткомитета за Европу, сенатором Роном Џонсоном и сенатором Крисом Марфијем.

Такође он ће разговарати и са копредседавајућим Српског конгресног кокуса конгресменом Тед Пумом и Емануелом Кливером.

У компанији CISCO он ће присуствовати потписивању Меморандума о разумевању.

Потом је предвиђен главни састанак посете, са потпредседником САД Мајком Пенсом, а на крају посете он ће се састати и са сенатором Џоном Мекејном.

Број коментара 24

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
20° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се