Тадић и Динкић потписали коалициони споразум

Председници Демократске странке и Г17 плус, Борис Тадић и Млађан Динкић, потписали су коалициони споразум којим су усагласили основне циљеве будуће владе, потврђено је РТС-у у странци Г17 плус.

Коалиционим споразумом, који су потписали Тадић и Динкић, дефинисани су основни циљеви нове владе, кажу у странци Г17 плус.

Они су за нашу телевизију образложили да су ти циљеви: убрзање европских интеграција и економског развоја земље, повећање запослености, више социјалне правде, борба против корупције и за побољшање положаја и живота Срба на Косову, као и наставак дипломатске борбе за јужну српску покрајину.

Прецизирани су и закони које Скупштина Србије треба што пре да усвоји и ратификује.

Према незваничним информацијама током дана могли би бити завршени и коалициони споразуми са осталим партнерима у будућој влади.

Према радној верзији Закона о министарствима будућа влада требало би да има четири потпредседника, од којих ће три бити и шефови ресора.

Агенција Бета јавља да су предвиђена 24 министарства, од којих ће 23 бити ресорна, а једно без портфеља, резервисано за представника Бошњачке листе Бајрама Омерагића.

Други медији јављају да ће бити 27 министарстава. 

Бета јавља да ће министарства пољопривреде и екологије бити спојена у једно, као и да је планирано формирање два нова министарства - једног за грађевину и просторно планирање и другог за људска и мањинска права.

Постоји могућност да се формира још једно министарство које би припало представницима Мађарске коалиције.

Према ранијим најавама, лидер Г17 плус Млађан Динкић биће потпредседник Владе и министар економије, а његов страначки колега Томица Милосављевић остаће на челу Министарства здравља.

На челу Министарства за телекомуникације и информатичко друштво биће Јасна Матић, док ће Министарство за омладину и спорт и даље водити Снежана Самарџић-Марковић.

За Национали инвестициони план биће задужена Верица Калановић, док ће Министарство културе водити Небојша Брадић.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 29. март 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво