Брнабићева са Меркеловом у Трсту

Премијерка Србије Ана Брнабић састала се на маргинама Самита лидера Западног Балкана у Трсту са канцеларком Немачке Ангелом Меркел.

Брнабићева и Меркелова су разговарале о евроинтеграцијама Србије, корацима које предузима на путу ка чланству у ЕУ и резултатима економских реформи и фискалној консолидацији у претходном периоду.

Тема састанка била је и регионална сарадња држава Западног Балкана и улога Србије у том процесу.

Саговорнице су се сагласиле да дигитализација, покретање иновација и стартап фирме могу бити нова перспектива земаља Западног Балкана.

Брнабићева је у Трсту разговарала и са председником Владе Словеније Миром Цераром који је истакао да процес придруживања Србије Европској унији мора да се настави и да ће Словенија наставити да јој пружа подршку на том путу.

Саговорници су се сложили да је сарадња две земље добра, посебно у области развоја и успостављања електронске управе, али да има простора и за даље јачање економских односа.

Брнабићева и Церар су оценили да је стабилност Западног Балкана од кључног значаја и да акценат треба да се стави на економску сарадњу земаља, а да дигитализација може бити од кључног значаја за брже повезивање. 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 03. јун 2024.
19° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије