ДСС: Помирење се не може градити на неистинама

Председик опозиционе Демократске странке Србије Милош Јовановић изјавио је да су комеморације поводом ратног злочина почињеног у Сребреници 1995. године до сада искључиво служиле да се српском народу наметне одгворност за непостојећи геноцид, афирмише једнострано виђење распада бивше југословенске државе и ојача кохезија и идентитет муслимана у БиХ.

У изјави достављеној медијима, Јовановић каже да утолико издвајање и обележавање овог догађаја неће и не може допринети помирењу у региону јер се истинско помирење може градити само на историјској истини.

"А истина гласи да Србија није одговорна за распад бивше Југославије и да је српски народ највећа жртва југословенске кризе. Истина такође гласи да су над Србима извршени стравични злочини у Подрињу током ратних година. Коначно, истина гласи да злочин геноцида није почињен ни у Србреници, нити било где у БиХ", навео је Јовановић.

Јовановић, наиме, сматра да је истинско помирење народа у овим крајевима исувише важно да бисмо се њиме играли као што то чинимо данас и као што смо то радили претходних година.

"Уместо помирења, ми, одустајући од истине, само стварамо његов привид чиме осуђујемо нашу децу на понављање трагичне историје. Из тог разлога много је важније стално подсећати на историјску истину и о њој расправљати него олако прихватати и учествовати у туђим представама", навео је Јовановић, саопштила је Информативна служба ДСС-a.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 27. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво