Вучић са турским привредницима, могуће нове инвестиције

У Истанбулу се одржава 22. Светски нафтни конгрес са више од 6.000 учесника из 100 земаља. У раду једног од највећих међународних енергетских скупова учествује и председник Србије Александар Вућић. Састаће се са турским председником Ердоганом и другим званичницима, а главна тема биће придруживање наше земље, Бугарске и Мађарске гасоводу "Турски ток". Вучић се састао са представницима компаније "Тај група" која је заинтересована да инвестира у Србији.

Председник Републике Србије Александар Вучић састао се у Истанбулу са представницима компаније "Тај група", који су заинтересовани за улагање у Србији.

"Србија је плодно тло за развој бизниса и инвеститорима пружа најбоље услове", истакао је председник Вучић који је разговарао са Месутом Топраком, председником компаније "Јонетим Курулук Баскани".

Тај група је једна од највећих компанија у области текстилне индустрије у Турској, која је заинтересована за инвестирање у Србији. Компанија би отворила фабрику текстила и развојни центар, у којима би било запослено 1.500 - 2.000 радника, саопштава канцеларија Председника.

Разматрана је и могућност инвестирања у више градова у Србији, међу којима су Краљево, Рашка и Лозница. Представници компаније изразили су заинтересованост и за улагања у туристичкој области, посебно у сфери бањског туризма.

"Moстови наше енергетске будућности" је мото енергетског скупа у Истанбулу. Разматраће се горућа глобална економска и геополитичка питања, снабдевање нафтом и гасом.

Највеће интересовање влада за председнички панел на којем је домаћин турски рпедседник Реџеп Тајип Ердоган а на коме говоре председник Србије, председник Азербејџана Илхам Алијев, и премијери Албаније и Бугарске Еди Рама и Бојко Борисов.

Све наде су упрте пројекат "Турски ток" који граде Русија и Турска, а чије продужење трасе је најављено преко Бугарске и Србије до Мађарске.

Уочи посете Турској председник Вучић је рекао да је договор око тог гасовода веома важан за Србију јер би обезбедио додатне количине гаса.

Вучић ће се састати и са председником и премијером Турске и разговараће о унапређењу свих видова сарадње, а посебно економског.

Спољнотрговинска размена Србије и Турске 2016. је повећана за 13,7 одсто, и тај раст је и настављен у првој половини ове године.

Број коментара 24

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво