Србија међу оснивачима "Групе за подршку Путу свиле"

Делегација Народне скупштине при Парламентарној скупштини ОЕБС-а је један од оснивача "Групе за подршку Путу свиле", која је данас формирана у Минску, саопштила је Скупштина Србије.

Ову неформалну групу основало је 17 држава и то Албанија, Азербејџан, Босна и Херцеговина, Бугарска, Хрватска, Грузија, Киргистан, Црна Гора, Румунија, Србија, Таџикистан, Туркменистан, Турска, Шпанија, Швајцарска, Узбекистан и Украјина.

У Минску се од 5. до 9. јула одржава 26. редовно годишње заседање Парламентарне скупштине ОЕБС-а, на којем учествује и делегација Народне скупштине Србије.

У оквиру ПС ОЕБС-а формирана је "Група за подршку Путу свиле" на иницијативу потпредседника ПС ОЕБС-а Азаја Гулијева из Азербејџана.

Група има за циљ подршку даљем развоју заједничке економске сарадње, промовисања економских и трговинских веза, развоју мултимодалних траспортних коридора, као и слободном протоку људи, роба, услуга и капитала.

Говорећи на оснивачком скупу, шеф делегације Народне скупштине Стефана Миладиновић је истакла да Србија активно учествује у процесу сарадње Кине и 16 држава централне и источне Европе и оценила да су потенцијали за сарадњу велики, те да ће највећу корист од реализације бројних пројеката имати грађани држава на "Путу свиле".

У име српске делегације, Статут групе су потписали шеф делегације Народне скупштине при ПС ОЕБС-у Стефана Миладиновић и члан делегације Душица Стојковић.

На годишњем заседању ПС ОЕБС-а учествују шеф делегације Стефана Миладиновић и чланови делегације Душица Стојковић, Мехо Омеровић и Милимир Вујадиновић.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво