Министри преузимају дужност

Нови министри, чланови кабинета премијерке Ане Брнабић преузимају дужности у својим ресорима.

Министар државне управе и локалне самоуправе Бранко Ружић преузео је ресор од досадашње министарке и нове председнице владе Ане Брнабић.

Ана Брнабић је Бранку Ружићу предала извештај о стању шта је урађено у претходних 10 месеци, упознала га са организацијом и стањем у ресору, као и са постављеним циљевима и будућим обавезама.

Примопредаја дужности је, како каже, веома битна јер то осигурава континуитет да грађани и привреда не губе ниједан дан, већ да министар одмах преузме дужност и почне да ради.

"Важно је новом министру рећи шта је урађено, шта је у току и шта је припремљено за будућност. Онда сваки министар одлучи о својим приоритетима у складу са стратешким правцем државе", рекла је Брнабићева након примопредаје дужности. 

Ружић је обећао да ће предано радити и наставити истом динамиком.

"Покушаћемо да будемо бољи, што ће бити веома тешко", рекао је Ружић.

Додао је да му као министру остаје да настави на пројектима, законским предлозима и активностима које су рађене у претходном периоду.

"Упознат сам са извештајем шта је урађено и морам рећи да је то импозантан број и пројеката и законских предлога који су припремљени. Очекујем да ћемо наставити истом динамиком", рекао је Ружић.

Примопредаја функције обављена је у просторијама Министарства државне управе и локалне самоуправе, где је Ружић новој премијерки поклонио кафу и апарат и филтере за кафу.

Триван преузео дужност од Недимовића

Министар заштите животне средине Горан Триван преузео је дужност од министра пољопривреде Бранислава Недимовића.

Како се наводи у саопштењу Министарства пољопривреде, Недимовић је Тривану поручио да има пуну подршку у вођењу новоформираног министарства.

"Поводом формирања Министарства за заштиту животне средине као засебног ресора, желим да захвалим свим актерима у области екологије на изузетној сарадњи, али и неисцрпном раду на јачању капацитета који треба да обезбеде здравију и чистију будућност наредним генерацијама", изјавио је Недимовић.

Додао је и да сматра да је од изузетне важности постојање засебног министарства за заштиту животне средине, због чега је колеги Тривану изразио пуну подршку у превазилажењу изазова који се испољавају кроз тај, како је истакао, важан сегмент друштвеног живота.

Вулин и Ђорђевић извршили примопредају дужности 

Новоизабрани министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић примио је у Палати Србија дужност од досадашњег министра за рад Александра Вулина, који је преузео Министарство одбране.

Нови министар за рад Зоран Ђорђевић у свом првом обраћању на новој дужности је захвалио министру Вулину на искуствима која му је пренео и додао да ће наставити на оном месту на ком је бивши министар стао, ради добробити свих грађана.

"Радићу напорно, са свим људима запосленим у Министарству за рад, запошљавање, борачка и социјална питања, даћемо све од себе и доследно пратити политику владе иза које стоји председник Србије Александар Вучић", рекао је Ђорђевић.

Додао је да је циљ да сви грађани, пензионери и социјално угрожени у кратком року осете бољитак, како би Србија једног дана била напредна и богата земља.

Нешто раније, министри су потписали Записник о примопредаји дужности и у Министарству одбране, на чијем ће челу у наредном периоду бити Александар Вулин.

Вулин је том приликом истакао да нема веће части него бити са најбољима и најхрабријима и бринути о сигурности и безбедности сваког грађанина Србије.

"Политика Министарства одбране ће се водити онако како је започео садашњи председник Александар Вучић, када је био министар одбране, а то је политика ослањања на сопствене снаге, вођења рачуна о себи, интересима Србије, то је политика војног несврставања која ће на првом месту водити рачуна да се наш Устав и закон поштује и чува територијална целовитост и интегритет наше земље, како су то радиле генерације пре нас", рекао је министар Вулин, саопштено је из Владе Србије.

Додао је да "ћемо заједно радити" на подизању материјалног положаја припадника и побољшавању техничке опремљености Војске и њене борбене готовости.

Приоритети ће, казао је, бити очување безбедности и сигурности Србије и сваког грађанина у њој.

"Бескрајно сам поносан на прилици да са вама служим највећем идеалу, слободној Србији", рекао је министар одбране, који је своје излагање завршио речима: "Живела Србија"!

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 06. мај 2024.
17° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара