Београд добио стратегију развоја до 2021. године

Скупштина града усвојила је Стратегију развоја Београда до 2021. године, у којој су дефинисани стратешки циљеви и приоритети града у наредном периоду.

Образлажући предлог Стратегије, помоћник гадоначелника Борко Милосављевић рекао је да су тим документом утврђени мисија и визија, као и осам стратешких циљева града.

Ти циљеви су конкурентна привреда базирана на знању, урбани развој града на две европске реке, одржива мобилност за интерактиван развој, квалитетније и економичније услуге за све грађане, енергетски ресурси као развојна шанса, одржив и обновљив град, унапређна друштвена кохезија и паметна управа.

"Документ не треба да буде мртво слово на папиру, већ линија водиља за будући развој града у свим сферама друштва", рекао је Милосављевић.

Назначио је и да је веома важно што Стратегија може да послужи за аплицирање код многих развојних, приступних фондова Европске уније.

Поручио је да је визија да Београд буде урбан, одржив, одговоран, динамичан, развијен европски регион, уз константно унапређење квалитета живота и услова за конкурентан, иновативан и одржв равој.

"Београд се на овај начин позиционира као савремена европска метропола и привредни, образовни, туристички и културни центар овог дела Европе", рекао је Милосављевић.

Шеф одборника ДС-а Балша Божовић рекао је да и досадашња Стратегија, која се налазила на сајту Градске управе, није спровођена, те да је актуелна власт њене ставке "рушила".

"Шта је било са метроом, прва линија је требало да буде 2017. године. Да га је започела стара већина, био би завршен. Нисмо се решили гужви, нисмо направили подземне пролазе, али јесмо фонтану на Славији", рекао је Божовић.

Упитао је и где је кула у Беоргаду на води која је требало да буде готова ове године.

"За све што не ваља, стално ћете то приписивати бившој власти, али докле ће бивша власт да буде крива за све што сада не ваља", рекао Божовић.

Током расправе, одговорио му је шеф одборника напређнака Мирко Рајковић, који је Божовићу поручио да градска власт ради и гради, док он поставља питања.

Кад је реч о Београду на води, Рајковић је рекао да су радови увелико у току, а да ДС у време када је био на власти "није ни покосио" у том делу града, а камоли да је почео да гради.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 18. септембар 2024.
17° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи