Мали: Градски буџет у плусу три милијарде динара

Имамо веће приходе него што смо планирали, каже градоначелник Београда Синиша Мали и истиче да ће он бити расподељен онима којима је најпотребнији.

Градски буџет је у плусу три милијарде динара и тај вишак је плод здравих прихода, изјавио је градоначелник Београда Синиша Мали.

"Најбоља вест је да је градски буџет у плусу три милијарде динара, имамо веће приходе него што смо планирали и то на најздравији начин, зато што имамо већи прилив новца од новог запошљавања и пореза на доходак, што је резултат политике у претходне три године да се боримо за свако ново радно место", рекао је Мали новинарима уочи почетка седнице Скупштине града.

Навео је да ће новац бити расподељен онима којима је најпотребнији, па ће породиље убудуће добијати једнократно 10.000 динара помоћи, а обезбеђен је и новац за отварање два нова дневна боравка за децу са сметњама у развоју у Овчи и Сопоту, као и за два клуба за пензионере.

Мали је истакао да ће 1,3 милијарда динара бити издвојена за дечју заштиту и образовање, од чега пола за рефундацију трошкова боравка деце у приватним вртићима, а други део за сређивање основних и средњих школа, уз 30 милиона динара за субвенције за пољопривреднике.

Такође, 508 милиона динара биће издвојено за асфалтирање некатегорисаних путева и 65 милиона динара за завршетак породилишта у Лазаревцу.

"Новац издвајамо за нова возила Хитне помоћи, за сузбијање амброзије, за културу... То су показатељи да оно што уштедимо и зарадимо дајемо онима којима је најпотребније", рекао је Мали.

Додао је да актуелна власт буџет, за разлику од претходне, која је због нереалних прихода смањивала расходе и улагања, ребаланс прави јер има здрав вишак у буџету.

"Има новца и за тробојку"

Одговарајући на питање у вези са предлогом да у Београду буде подигнут јарбол са српском заставом, Мали је рекао да не разуме зашто се неко противи томе да се српска тробојка вијори над Београдом.

"Улажемо и социјалну заштиту, образовање, здравство, али и у оно за шта сматрам да ћемо бити поносни и што ће остати иза нас. Нису то пропали контејнери ДС-а који су остали и руже град, ни 'пазл' градови на Бањици, То је српска тробојка која треба да се завијори над нашим градом", рекао је Мали.

Додао је да има новца у граду и за канализацију, водовод, нови асфалт, али и за српску тробојку.

Како је рекао, велики јарбол са српском заставом би коштао око 200 милиона динара, док би мањи јарболи коштали око 100 милиона и били би постављени на сваком улазу у град, и то по две српске и један застава града Београда.

На констатацију да за тај новац може да се изгради вртић или школа, Мали је рекао да би волео да су то питали и Драгана Ђиласа, "за више од милијарду евра дуга које је оставио".

"Да нисмо враћали 455 милиона евра у последње три године могли смо да набивамо и хиљаде аутобуса, изградимо вртиће... Али ми градимо и вртиће и школе и све што је потребно", рекао је Мали.

Одговарајући на питања, градоначелник је рекао да је у разговору са председником Србије Александром Вучићем то дефинисано као један од приоритета града, те додао да је Вучић један од иницијатора идеје да се јарбол висок 120 метара са српском тробојком завијори над Беогадом.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
25° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи