Јоксимовићева и Рејндерс о европским интеграцијама Србије

Министарка задужена за европске интеграције Јадранка Јоксимовић је разговарала са потпредседником Владе и министром иностраних и европских послова Белгије Дидијеом Рејндерсом о европским интеграцијама Србије, реформама које се у том процесу спроводе, ситуацији у региону, односима две државе и другим актуелним темама.

Јадранка Јоксимовић је истакла да је чланство у Европској унији стратешка оријентација и изразила уверење да ће Србија у будућности бити поуздан и конструктиван партнер, саопштила је владина Канцеларија за сарадњу с медијима.

Нагласила je да је Србија у досадашњем процесу евроинтеграција отворила десет поглавља, од којих су два привремено затворена, и изразила уверење да ће током естонског председавања Унијом, до краја године, бити отворено још неколико, за која будемо спремни.

Захвалила је на помоћи и подршци коју Белгија пружа Србији у процесу приступања ЕУ.

Потврдила је да је Србија опредељена за сарадњу ради јачања регионалне стабилности, која је предуслов развоја и напретка читавог окружења.

Истовремено, министарка верује да је неопходно да идентичан приступ покажу и сви остали у региону. Стога, истиче да би ЕУ, свима у региону, требало да пошаље поруку о значају конструктивног приступа свих за стабилност.

Дидије Рејндерс констатовао је да та земља подржава сарадњу у региону, да се залаже за принцип по коме се напредак у процесу приступања мери појединачним учинком сваке државе кандидата и похвалио резултате реформи које се спроводе.

Указао је да Белгија подржава процес европских интеграција, јер верује да чланство у ЕУ доприноси стабилности и Србије и региона, што је, свакако, и у интересу Европске уније.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво