Вулин и Ђорђевић размењују ресоре?

Ресор одбране у будућој влади Ане Брнабић требало би да води досадашњи министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Александар Вулин, сазнаје "Танјуг".

Министарство одбране је до сада водио Зоран Ђорђевић, који је ту функцију преузео у марту 2016. године.

Ђорђевић је на чело Министарства одбране дошао неколико дана пре него што је тадашња влада ушла у технички мандат. Министар је остао и у новој Влади Србије, чији је мандат почео да тече у августу прошле године.

На функцији државног секретара у Министарству одбране био је од августа 2012.

Како Танјуг јавља, ресор одбране ће у будућој Влади водити Александар Вулин, који је од 2014. године министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања, а то министарство ће преузети Ђорђевић.

Вулин је претходно обављао функцију директора Канцеларије за Косово и Метохију.

Нова влада имаће 18 министарстава, од којих два нова ресора – за екологију и европске интеграције.

Према ранијим Танјуговим сазнањима, у Владу ће као ново лице ући Горан Триван, који би требало да води министарство екологије.

Досадашња министарка без портфеља задужена за европске интеграције Јадранка Јоксимовић водиће министарство за европске интеграције.

Ресор државне управе и локалне самоуправе, према истом извору, преузеће Бранко Ружић. 

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 23. септембар 2024.
12° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи