Мијаиловић: Посланици били јединствени, избор Брнабићeве велики плус

Посланик СНС-а Остоја Мијаиловић каже да у странци није било убеђивања да се пружи подршка предлогу председника Александра Вучића да Ану Брнабић постави за мандатара.

"Свако од нас народних посланика је дао своје мишљење о постављању Ане Брнабић за мандатара, имали смо састанак са председником Александром Вучићем и кад је постигнут консензус није више било спорних ствари, једногласно смо подржали његов предлог и мислим да је он идеалан у овом тренутку за Србију, за СНС и за све грађане", рекао је Мијаиловић.

Мијаиловић је мишљења да је избор Ане Брнабић за мандатара велики плус за СНС, јер је од 700.000 чланова странке, добио прилику неко ко је оперативац и ко има резултате у свом раду.

"Величина нас чланова је у томе што се нисмо побунили, што смо постигли јединство да мандат поверимо неком другом. Дакле, овде се ради о интересу Србије, интересу грађана а не о страначком интересу. Мислим да је важно што ће челу Владе РС неће бити неко ко ће радити на личној промоцији, већ неко ко ће трошити време и рад искључиво на резултате", истакао је Мијаиловић.

Мијаиловић је нагласио да без обзира што је Влада у протеклом периоду доста урадила и што је било значајних инвестиција у Србији и даље има људи који тешко живе.

"Њима морамо да се бавимо, потребнија нам је оператива а не само политика. Сви смо сведоци да постоје људи који се 20, 30 година баве политиком, цео живот причају једну те исту причу. Све се своди на критику, нема постављања питања и решавања проблема. Ана Брнабић ће сигурно имати резултате на челу Владе и ту нема љутње", рекао је посланик.

Мијаиловић такође сматра да будуће министарство за Европске интеграције неће повећати трошкове у односу на досадашњу Канцеларију, али да ће имати значај самим тим што је министарство пред европским институцијама.

"Разлика је само у статусу канцеларије и министарства, док организационо и трошковно нема разлике. Моје лично мишљење је да ми убрзано идемо ка ЕУ и да много тога имамо да урадимо на плану европских интеграција и да је добар потез председника што је предложио да Канцеларија прерасте у министарство", сматра Мијаиловић.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 14. мај 2024.
15° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара