Железњак: Србија центар стабилности на Балкану

Заменик секретара Генералног савета Јединствене Русије и члан Одбора за спољне послове Државне думе Сергеј Железњак рекао је да земље региона имају велика очекивања од Србије, која представља центар стабилности на Балкану, поготову када је реч о изазовима и претњама које долазе из суседних држава.

Железњак који је допутовао у Србију како би присуствовао инаугурацији Александра Вучића, каже да ће председник Србије имати много посла да би испунио та очекивања, а да ће Русија настојати да помогне и Србији и Вучићу у остварењу тих циљева.

"Србији је јако важно да изгради добре односе са европским земљама, а Русија ће европски пут Србије подржавати и то на равноправној основи поштујући и европске и српске интересе, као што се развијају и односи између Београда и Москве", истакао је Железњак за Спутњик.

Према његовим речима, задатак Запада, Русије, као и земаља региона јесте да се одржи дијалог и цивилизован начин решавања проблема како не би дошло до варница које би евентуално проузроковале нове сукобе.

Говорећи о Српско-руском хуманитарном центру у Нишу, Железњак је истакао да би свака земља на свету желела да има такав центар на својој територији, с обзиром да су руски спасиоци изузетно професионални и сматрају се једним од најбољих у свету.

"Западу је јасно да народ види због чега су руски спасиоци у Србији. За разлику од војника НАТО-а, овде се ради о спасиоцима који обављају мирнодопске послове - помажу при шумским пожарима, поплавама, раде на уклањању мина које су остале још из периода ратова. То су људи који спасавају животе“, истакао је Железњак.

Железњак је додао да Центар не помаже само Србији, већ и земљама региона, стога је сигуран да ће он и остати ту где је, како би руски спасиоци и у будућности решавали многобројне проблеме.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 09. мај 2024.
16° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара