"Између Србије и Црне Горе нема отворених политичких питања"

Наш је стратешки циљ, интерес и опредељење да будемо чланица НАТО-а и Србија то разуме као унутрашње питање Црне Горе, изјавио је председник Црне Горе Филип Вујановић, после разговора са председником Србије Александром Вучићем. Напомиње да и његова земља разуме одлуку о војној неутралности званичног Београда.

"Ми морамо, у оквиру пријатељских односа, да доживљавамо наше разлике у безбедносној структури. Разумемо неутралност Србије, доживљавајући то као питање сувренитета и потреба Србије. И у разликама које треба да разумемо и третирамо као потребу поштовања једни других, не налазимо сенку наших односа. Србија ће према НАТО-у водити политику која је у најбољем интересу њених грађана", рекао је Вујановић новинарима у вили "Мир".

Он је истакао да је разговор са Вучићем афирмисао блиске и пријатељске односе две државе, са фокусом на економске теме.

"Наш је заједнички заључак да афирмишемо заједничке пројекте у области путне инфраструктуре и енергетских капацитета, који су велика шанса за развој бољег економског амбијента и стандарда грађана", предочио је Вујановић.

Према његовим речима, са Вучићем је договорено да се кроз заједничке активности користе европски фондови, Берлински процес и да је то најбољи модел да се у условима осетљивих политичких односа државе фокусирају на економију.

"Између Србије и Црне Горе нема отворених политичких питања", закључио је Вујановић.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво