Канцеларија за КиМ: Куртију се никада неће остварити сан о уједињењу

Лидеру радикалног албанског покрета "Самоопредељење" и кандидату за покрајинског премијера Аљбину Куртију никада неће остварити сан да види KиМ у саставу иједне друге државе осим Србије, поручила је Канцеларија за Косово и Метохију.

"Гарант неостваривости тог сна је читав српски народ, јер Косово и Метохија је покрајина Србије", поручено је из Канцеларије за КиМ.

"Особа која претендује на то да води Привремене институције самоуправе у Приштини, у складу са Резолуцијом 1244, не би смела себи да допусти неодговорне изјаве о промени граница на Балкану, јер би то сасвим сигурно изазвало повратак региона у стање нестабилности и сукоба", наводи се у саопштењу.

"Уколико Курти заиста мисли оно што предлаже, онда је он неко ко не може бити разумна алтернатива такозваној 'ратној коалицији' на Косову и Метохији, јер онај ко најављује да ће се залагати за припајање јужне српске покрајине другој држави јесте отворени промотер сукоба", истиче се у сапштењу канцеларије.

Наглашава се да ће Влада Србије наставити да подржава Српску листу у настојањима да се на Косову и Метохији очува мир и успостави истинска демократија, упркос чињеници да је, како истичу, са албанске стране у нашој јужној покрајини нажалост све мање оних који би се уопште могли квалификовати за разговор о таквој визији будућности.

Оснивач ултрадесног покрета "Самоопредељење" и кандидат за косовског премијера Аљбин Курти, изјавио је да ће "уједињене Косова и Албаније" остати један од његових главних циљева.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво