Дачић: За Панића одговорност на кабинету и странци Тадића

Први потпредседник владе Ивица Дачић упитао је лидера ДС Драгана Шутановца зашто о убиству Ранка Панића не пита, пошто очито неће Бориса Тадића, тадашњег омбудсмана Сашу Јанковића који се тим случајем уопште није бавио и подвукао да је директна одговорност на кабинету тадашњег председника Србије и Демократске странке.

Дачић је рекао да као министар унутрашњих послова никада није одобрио употребу силе на скупу јула 2008. године када је убијен Ранко Панић.

"Поводом изјава Шутановца о мојој одговорности за смрт Ранка Панића, желим да подсетим јавност да, као министар унутрашњих послова, никад нисам одобрио употребу силе против демонстраната на том скупу, да је полиција поступала по налогу директора Милорада Вељовића и оперативног штаба уз директну координацију са кабинетом тадашњег председника Србије и шефа Бироа" рекао је Дачић у изјави достављеној Танјугу.

Како је навео као министар чак није од стране полиције ни био информисан да је угрожен живот Ранка Панића.

"Такође, наложио сам након тога забрану употребе гумених метака и формирао радну групу да испита све околности погибије Панића, која је дошла до снимка на којем се види како жандарм удара Панића. Утврђено је да је реч о нишком одреду жандармерије" подсетио је Дачић.

Према његовим речима убрзо после тих догађаја кабинет Тадића је наложио да се за команданта жандармерије постави Братислав Дикић, који је тада командовао нишким одредом.

Наводи и да му полиција и Тужилаштво никада нису доставили име жандарма који је претукао Панића, од чега је он касније преминуо.

"Толико о томе, директна одговорност је на кабинету тадашњег председника Србије и Демократске странке", категоричан је Дачић.

Он је рекао да пошто очито неће да пита Тадића, што Шутановац о томе не пита човека кога је подржао на председничким изборима Сашу Јанковића, који је тада био заштитник грађана а није се, подвлачи Дачић, бавио Панићем.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво