Јоксимовић: ЕУ интеграције стратешки правац развоја

Србија је заузела исправан курс и ЕУ интергације су стратешки правац развоја, каже министарка задужена за европске интеграције Јадранка Јоксимовић, наводећи да ћемо и у наредном периоду наставити са реформама које ће довести до чланства у ЕУ.

"Ово је била једна добра недеља за Србију у погледу пута ка ЕУ, изузетно смо задовољни  што смо током шестомесечног председавања Малте успели да отворимо четири вазна преговарачка поглавља", рекла је Јоксимовићева отварајући изложбу "Примењена носталгија" у галерији НБС.

Она је оценила да је то било једно од најуспешнијих председавања, када је реч о проширењу, а очекује исто тако добру сарадњу и током естонског председавња Саветом ЕУ.

Поновила је да Србија чини све што треба да отвори преговарачка поглавља.

Говорећи о унапређењу билатералних односа са Малтом, Јоксимовићева каже да је њихову министарку Хелену Дали, која је присуствовала међувладиној конференцији приликом отворања још два нова поглаваља 7 и 29, позвала у посету Србији.

"Увек када земља ЕУ председава Саветом, то је прилика да се унапреде билатерални односи. Надам се да ћемо слично урадити са Естонијом", рекла је Јоксимовићева и подсетила да на Малти ради доста Срба, а како каже, људи су најбоља спона између наших пријатељских земаља.

"Што се тиче Естоније, Јоксимовићева каже да је то земља од које може много да се научи у процесу европских интеграција и са којом могу да се размене искуства у реформском процесу.

Министарка је закључила да је Србија заузела исправан курс, стратешки правац развија и да ћемо, не само у наредних шест месеци, приликом председавања Естоније, већ и током наредних година настојати да спроведемо реформе у свим областима које су теме преговора и да, како каже, припремимо све да у једном тренутку постанемо чланица ЕУ.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 20. септембар 2024.
20° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи