Бин Зајед и Вучић о унапређењу сарадње, регионалним и глобалним питањима

Престолонаследник Уједињених Арапских Емирата шеик Мухамед бин Зајед ел Нахјан и председник Србије Александар Вучић разговарали су у Београду о унапређењу билатералних односа и пријатељства и сарадње, као о и низу регионалних и глобалних питања од заједничког интереса, пише дневник на енглеском језику "Галфњуз" из Дубаија.

Шеик Мухамед бин Зајед ел Нахјан допутовао је јуче у Београд како би присуствовао инаугурацији председника Србије.

Како наводи лист, шеик је Вучићу пренео поздраве председника УАЕ шеика Халифе бин Заједа ел Нахјана и жеље за даљим напретком и просперитетом пријатељском српском народу.

Такође, честитао је председнику Вучићу на преузимању функције председника Србије пожелевши му успех у обављању те дужности.

Високи гост је рекао да се УАЕ радују наставку конструктивног рада са Београдом на питањима од заједничког интереса за обе земље.

Председник Вучић је потврдио жељу своје земље да прошири односе са УАЕ, с обзиром на њихов висок ниво који је постигнут на међународном плану, истакнуте везе и конструктивну сарадњу са другим земљама, као и напредак и развој у свим сферама живота, наводи дневник.

Шеик Мухамед је похвалио висок ниво напредовања односа Емирата и Србије, који су остварени у политичкој, економској и другим сферама.

Двојица званичника су навела да се радују унапређењу сарадње и координацији у циљу унапређивања економског и инвестиционог партнерства.

Они су, такође, разменили ставове о актуелним међународним догађајима и питањима од заједничког интереса.

Сусрету су присуствовали шеик Мансур бин Зајед ел Нахјан, заменик премијера и министар за председничка питања, шеик Абудлах бин Зајед ел Нахјан, министар иностраних послова и међународне сарадње, др Султан бин Ахмас султан ел Џабер, државни министар Мухамед Мубарак ел Мазруеј, подсекретар суда у Абу Дабију, и Џума Рашид саиф ел Дахери, амбасадор УАЕ у Србији.

Председник Вучић синоћ је приредио вечеру за шеика Мухамеда бин Заједа. 

Број коментара 12

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 06. мај 2024.
22° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара