Покрет слободних грађана: РЕМ да ради свој посао

Покрет слободних грађана позвао је Регулаторно тело за електронске медије (РЕМ) да почне да обавља своје законске дужности и да спречи континуирану злоупотребу националне ТВ фреквенције за прогон опозиције и критичара режима Српске напредне странке.

У саопштењу Покрет је навео да ТВ Пинк свакодневним квазидебатним емисијама, лажним вестима и сталним таргетирањем опозиционих личности и критичара власти константно крши сва правила професионалног новинарства, али и закон, на шта би РЕМ морао да реагује.

"Користећи сваки повод, а најчешће без икаквог повода, ТВ Пинк непрекидно приказује председника Покрета слободних грађана Сашу Јанковића на незамисливо необјективне начине и у најнегативнијим контекстима, у последње време тврдећи да је припадник некакве трочлане групе завереника против Александра Вучића. И други људи су изложени прогону и неистинама које их угрожавају", пише у саопштењу.

Покрет је подсетио да су националне ТВ фреквенције опште добро, а да њихово коришћење подлеже законским нормама које обавезују РЕМ да спречава садржаје који представљају говор мржње због политичких убеђења и чланства у политичким организацијама и захтевају да сваки пружалац медијских услуга, па и ТВ Пинк, обезбеди слободно, истинито, објективно, потпуно и благовремено информисање.

Подсећајући да закон мора да важи подједнако за све и да је обавеза РЕМ-а да спроводи законом одређене поступке, Покрет је навео да се у противном обесмишљавају и закони и регулаторне институције, а жртве су не само људи који трпе прогон на националној фреквенцији, већ и јавни интереси и цело друштво.

број коментара 0 пошаљи коментар