СПС "шири" кабинет Ане Брнабић

Да ли ће у Влади Ане Брнабић, уколико Парламент до 30. јуна изгласа њен избор, седети два или један нови министар из редова СПС зависи од тога да ли ће посланици истовремено изгласати и Предлог закона о министарствима, који би требало да озваничи увођење новог ресора, на које рачунају у тој странци.

Готово је извесно да ће бити формиран један нови ресор - Министарство екологије, а да жеља социјалиста да њихов кадар буде на челу овог министарства, коју је Ивица Дачић у недељу и јавно саопштио, није спорна ни за председника Александра Вучића потврдио је он сам данас, након састанка са представницима своје партије .

На питање новинара да прокоментарише то што Социјалистичка партија Србије "тражи" четири плус једно место у Влади Србије, председник је одговорио: "Верујем да ће све бити у реду".

Како се чуло после његовог састанка са посланицима СНС у парламенту, има напредњака који нису сагласни да социјалистима треба дати значајније место у влади, али ће поšтовати процену и одлуку свог лидера.

Александар Мартиновић, шеф посланичке групе СНС, данас је изјавио да "ће посланичка група СНС потпуно јединствено, једногласно, пуним срцем гласати за избор Ане Брнабић и њеног кабинета", јер сматра да је то у најбољем интересу Србије".

Он је додао да је састанак у седишту странке био садржајан, да су се чула бројна мишљења, да су посланици "изнели у дискусији различита схватања и виђења политичке ситуације, и мишљења о будућој председници владе", али да ће избор Ане Брнабић омогућити наставак позитивних, пре свега економских и финансијских, трендова и да ће омогућити бољи живот грађанима Србије у наредном периоду.

За сада је извесно да ће Бранко Ружић заузети место Ане Брнабић у Министарству државне управе и локалне самоуправе.

Уколико се формира Министарство екологије, на његовом челзу ће највероватније бити Горан Триван.

Да ли ће бити других промена у саставу садашње владе, поготово персоналних у овом тренутку није познато.

Нико о томе не говори, нема спекулација медија, а ни неко од евентуално заинтересованих, ако их има, није јавно обелоданио своје жеље и амбиције.

Социјалисти у садашњој влади држе ресоре спољних послова (Ивица Дачић), рударства и енергетике (Александар Антић), а Славица Ђукић Дејановић је министар без портфеља.

Коначна решења ће бити позната следећих дана.

Мартиновић је данас рекао да ће у суботу почети седница скупштине на којој ће се разматрати измене Закона о министарствима, да ће се у понедељак након расправе о амандманима о томе гласати, да би у среду и четвртак на дневном реду био избор владе. Тако би влада била формирана у законском року, до 30. јуна.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво