Стефановић: Вучић с посланицима СНС-а o мандатару, избори нису искључени

Министар унутрашњих послова Небојша Стефановић рекао је да ће председник Србије Александар Вучић сутра разговарати с посланичком групом СНС-а о подршци мандатарки Ани Брнабић.

"Нема струја унутар СНС-а, има различитих размишљања код једног дела народних посланика. Због тога ћемо са тим народним посланицима разговарати. Председник Вучић ће се сутра и у наредним данима видети са њима и разговарати о свему што је важно", рекао је Стефановић.

Истакао је да ће се видети шта мисле посланици СНС-а али и други народни посланици и видеће се да ли постоји стабилна, чврста већина.

"Очекујем, уколико све буде у реду, уколико се та чврста већина обезбеди у наредна два или три дана, да већ за викенд, у суботу, можемо да почнемо расправу о избору нове Владе", рекао је Стефановић и додао да то зависи од Скупштине.

Додаје да народни посланици имају право на мишљење.

"Хоћемо да разговарамо са њима, да видимо шта они имају да кажу, да ли неко има другачије мишљење, а што се тиче странке, странка апсолутно чврсто и посвећено стоји иза Вучићa", навео је Стефановић.

Стефановић је рекао да расписивање парламентарних избора постоји као могућност, али да је уверен да ће се обезбедити стабилна већина за подршку влади.

"Када се бавите политиком, избори увек постоје као могућност и не видим ништа лоше у провери народне воље. Међутим, с обзиром да нам је народ дао јасан мандат, пре свега, кроз подршку Александру Вучићу на изборима, верујем да ћемо успети да обезбедимо стабилну већину за подршку влади", рекао је Стефановић након обиласка граничне полиције на Хоргошу.

Током дана је и Ивица Дачић рекао да ће посланици СПС-а подржати избор Ане Брнабић за премијера, што је најавио и лидер СДПС-а Расим Љајић.

Мандатарка ће имати подршку и од Покрета социјалиста, јер је, како је рекао лидер те странке Александар Вулин, то гаранција за наставак политике коју је, као председник Владе, водио Александар Вучић.

Ана Брнабић је раније рекла да је најважније да се обезбеди стабилна већина у Скупштини, која ће омогућити наставак реформи. Истакла је да о томе разговара са председником који јој је поверио мандат за избор Владе. 

Број коментара 29

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
9° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво