Бечки "Курир": Именовање Брнабићеве сигнал за отвореност Србије

Мандатар за састав нове владе Србије Ана Брнабић располаже добрим контактима у Европској унији и да би могла допринети приступним преговорима, наводећи и да посматрачи сматрају да је њеним предлагањем председник Републике Александар Вучић желео да упути западу сигнал отворености земље, оцењује бечки "Курир".

Курир наводи да се Брнабић доказала као успешна менаџерка са неђународним везама, као и да је завршила студије у САД.

Лист, такође, пише да Србија добија прву премијерку, а истовремено и прву припадницу геј популације на челу владе.

Курир подсећа да је Брнабићева од почетка говорила да није "министарка лезбејка", као што ни њене колеге у влади нису "министри хетеросексуалци", и да жели да буде оцењивана на основу квалификација.

У листу се напониње да избор Брнабићеве као премијерке неће моћи да се спречи, јер владајућа коалиција располаже двотрећинском већином у парламенту.

Бечки дневник Пресе истиче да је Брнабићева компетентна, лојална, али уједно и "црвена марама" за цркву.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво