Делегација СНС-а на Политичкој скупштини у Бриселу

Предвођена интернационалном секретарком Јадранком Јоксимовић, делегација СНС-а учествовала је на Политичкој скупштини Европске народне партије, која је одржана у Бриселу 8. и 9. јуна.

У краћим билатералним сусретима са председником Европске народне партије (ЕПП) Џозефом Долом, потпредседником ЕПП-а и известиоцем Европског парламента за Србију Дејвидом Макалистером, генералним секретаром Антониом Лопезом, као и другим званичницима ЕПП-а, Јоксимовићева је представила резултате недавно одржаних председничких избора у Србији.

Истакла је да су грађани великом већином гласова подржали реформску политику СНС-а и њеног председника Александра Вучића, као и да убедљива победа Александра Вучића у првом кругу председничких избора, представља јасну смерницу у ком правцу Србија треба да иде.

Говорећи о тренутној политичкој ситуацији у земљи, будућем премијеру и новој Влади Србије, Јоксимовићева је нагласила да ће нова Влада Србије наставити са политиком коју је у претходне три године спроводио премијер Александар Вучић, а да је то политика економског развоја земље, европских интеграција, политика мира, стабилности и сарадње са свим партнерима, јер је то национални интерес Србије.

У оквиру Политичке скупштине ЕПП-а одржана је и панел дискусија на тему "Шансе и изазови земаља Западног Балкана на њиховом европском путу".

Јоксимовићева је нагласила да је стратешки циљ Србије чланство у Европској унији и истакла важност наставка реформског процеса и очувања мира и стабилности у региону, истакавши да је јасно да Србија није та која је својим понашањем и реториком провоцирала нестабилност.

Председник ЕПП Џозеф Дол истакао је важност придруживања земаља Западног Балкана Европској унији, а говорећи о ситуацији у региону, Јоксимовићева и Дол су се сагласили око значаја већег присуства и ангажмана ЕУ и ЕПП у региону.

Јоксимовићева је истакла да је важно да ЕПП и ЕУ буду константно упућене у фактичко стање на терену и нагласила да очекује већу ангажованост ЕПП и ЕУ у региону, јер је важно очувати стабилност и европску перспективу Западног Балкана, за шта се Србија снажно залаже, саопштено је из СНС-а.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
16° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи