Милисављевић: Оболеле од малигних болести не отпуштати

Посланик ДС-а Душан Милисављевић предложио је измене Закона о раду по којима запослени у процесу лечења од малигних тумора и рехаблитиоације не могу бити отпуштени.

Милисављевић је на конференцији за новинаре у парламенту рекао да предлаже да држава помогне онима којима у процесу лечења треба високопротеинска и минерална исхрана, као и да за време боловања добијају плату исто као да раде, односно 100 одсто.

Како је рекао, то је позитивна дискриминација и навео да држава треба да стане иза њих и помогне им.

У том смислу је навео да држава чини напоре да тим људима помогне, али, и да је и ово један од начина да се о њима води више рачуна, а имајући у виду и да смо међу водећима у Европи по оболевању од малигних тумора и смртности од те болести.

"Ове две мере пружиле би подршку запосленима да не долазе у ситуације као што се догодило у случају две раднице Јуре у Нишу", рекао је Милисављевић.

Подсетио је да у та два случаја послодавац није прекршио закон, али и додао да то не значи да га не треба мењати - напротив.

"Закони се пишу да штите интересе грађана", поручио је Милисављевић те додао да ће његов предлог доћи до владе и ресорног министарства за неколико дана.

Апеловао је на све да схвате да је ово предлог закона који штити грађане, запослене, и код приватника и у државним предузећима, те да није реч о политичком надмудривању и да с тим нема никакве везе.

Милисављевић, лекар по струци, подсетио је да су малигни тумори најозбиљнија и најопаснија обољења те приметио да "тај нехумани аспект капитализма" никако не може да прихвати и да закон треба мењати као и да сматра да ће то исто разумети и у администрацији.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво