Михајловић: Одлични резултати са Вучићем на челу Владе

Потпредседница Владе и министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Зорана Михајловић изјавила је да је Влада под премијером Александром Вучићем направила одличне резултате и да нова треба да настави све започете реформске процесе.

Зорана Михајловић је казала да је последња седница, коју је водио премијр Вучић, била као и свака раније, врло радна.

"Сви питају да ли се Вучић опрашта, али мислим да ћемо да наставимо да радимо заједно. То што он неће бити физички присутан у згради владе не значи да нећемо радити заједно, јер управо председник Републике и Влада праве резултате, као што смо чинили у претходном периоду", објаснила је Михајловић.

Потпредседница владе је казала да јој је, колико је срећна што је Вучић председник Републике, толико и жао што неће моћи непосредно са седи и ради с њим, јер воли ту енергију, брзону, као и начин на који се доносе одлуке.

Упитана за резултате владе рекла је да је пуно урађено и да резултати сами говоре о томе.

Указала је да је влада спровела тешку одлуку фискалне консолидације, као и одличне резултате у инфраструктури.

"Ми смо земља која је у заједње две године успела да победи 150 држава на листи Светске банке, пре свега у времену издавања грађевинских дозвола. То никада није ни у једној држави света успело, а нама јесте. Ова влада је направила резултате, треба да настави тим путем, нова која се буде формирала све те реформске процесе мора наставити", објаснила је Михајловић.

Она је изразила наду да ће влада направити још пуно нових километара путева и реконструисрање пруге.

Када је реч о књизи коју је добила од Вучића рекла је да неће новинарима дати да виде посвету, јер је она лична.

"И када само размењивали СМС поруке никада нисам показивала, а није ни он. Ово је дивна књига и једна јако лепа посвета. Свака реч је на свом месту", рекла је она.

Изразила је задовољство што је на седници владе усвојена иницијатива о Дану убијених жена.

"Убудуће ће 18.мај бити увек обележаван као дан сећања и борбе против свих који нападају жене у породичном и партнерском насиљу“, закључила је Михајловић.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво