ЛСВ против затварања малих сеоских школа

Лига социјалдемократа Војводине се противи затварању малих сеоских школа јер би њихово гашење убрзало нестанак села.

Најаву министарке државне управе и локалне самоуправе Ане Брнабић да ће држава затворити сеоске школе са малим бројем ученика у ЛСВ тумаче само као још један пример неусаглашених ставова министара у Влади Србије.

У саопштењу се, наиме, подсећа да је пре неколико дана министар без портфеља задужен за регионални развој Милан Кркобабић најавио је промену државне политике према селу и низ мера које ће омогућити бољи живот у њима.

У ЛСВ сматрају да су села сада на путу потпуног уништења, те да је процес централизације власти учинио своје.

Странка позива министре да усагласе ставове и почну да спроводе политику која ће гарантовати равномеран регионални развој и једнаке шансе за све грађане, наводи се у саопштењу потпредседника ИО странке Александра Мартона.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 20. септембар 2024.
23° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи