Покрет слободних грађана са муфтијом и имамом у Земуну

Делегација Покрета слободних грађана, Аида Ћоровић и Срђан Шкоро, разговарала је са муфтијом сремским и главним имамом меџлиса Земун Емином Зејнулахуом и посетила срушени месџид у Земун Пољу, саопштио је тај Покрет.

Како је наведено, саговорници су сагласни у томе да је неопходно да се закони и решења о рушењу примењују транспарентно и једнако на све грађане и истакли да је важно да грађани буду мудрији од власти и не допусте јој да изазове нове поделе у друштву.

Такође, закључено је да хитно треба пронаћи начин како да верници добију достојанствен простор за молитву, уз поруку да ће Покрет слободних грађана помоћи Исламској заједници у спровођењу петиције, која ће бити упућена Градској општини Земун.

"Ноћним рушењима и селективном применом закона режим намерно диже тензије како би скретао пажњу са своје неспособности да решава животне проблеме грађана и тако се вештачки одржавао. Морамо од такве власти, која је ментално у деведесетим годинама и горе од тога, чувати мир у друштву и бити солидарни", рекли су Ћоровић и Шкоро, наведено је у саопштењу.

Општина Земун саопштила је пре два дана да је бесправно започети објекат Исламске заједнице у насељу Земун поље срушен у јутарњим часовима, те да је Исламска заједница, као инвеститор, без дозволе градила објекат у Курирској улици 41, оглушујући се о одлуке грађевинске инспекције и кривичне пријаве.

"Радови су настављани и нако што је грађевинска инспекција Градске општине Земун више пута затварала градилиште и поднела више кривичних пријава", било је наведено у саопштењу.

Након што је грађевинска инспекција је на основу Закона о планирању и изградњи и Закона о општем управном поступку донела Решење о уклањању нелегалног објекта и Закључак о дозволи извршења наведеног Решења и исте доставила инвеститору, који је наставио са извођењем бесправних радова, извршено је рушење бесправно започетог објекта, саопштила је општина Земун.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво