Девет функционера СПО-а поднело оставке

Деветорица високих функционера Српског покрета обнове упутили су писане оставке Вуку Драшковићу, председнику СПО-a.

Оставке су поднели: Жика Гојковић, потпредседник странке и члан Председништва, Мирко Чикириз, потпредседник и члан Председништва, Зоран Миленковић, потпредседник и члан Председништва, Владимир Јелић, члан Председништва, Ненад Томашевић, заменик председника Извршног одбора, Горан Иванчевић, потпредседник Извршног одбора, Славољуб Саша Ивковић, члан Извршног одбора, Драгослав Влатковић Драган, председник Промотивног Извршног одбора, Бобан Толић, члан извршног одбора.

"Веома смо разочарани што 27. маја нисте желели ни да примите на разговор, а камоли послушате страначке функционере из разних крајева Србије, који су дошли у Београд да разговарају са Вама, у вези писма које Вам је упутило 42 функционера странке", наведено је у тексту оставке.

Реч је о људима који воде најуспешније одборе које странка има, а које је на улазним вратима седишта странке у Кнез Михајловој дочекало обезбеђење и није им дозволило да уђу у своју кућу, односно странку, истакли су незадовољни функционери.

"Веома смо разочарани Вашом жељом и потребом да будете вечити председник Српског покрета обнове, иако сте и сами свесни да су реформе и увођење у страначки рад нових и младих људи неопходне за оживљавање наше странке", написано је у тексту оставке.

"Врло смо незадовољни Вашим иступима у јавности и порукама које сте слали путем Твитера, којим сте озбиљно нарушили однос са нашим стратешким коалиционим партнером. Мишљења смо да није морално седети у власти, а на сваком кораку имати замерке и критике на рачун Владе Србије и њених функционера", навели су бивши функционери СПО-а.

Они су позвали Драшковића да се одлучи да ли су власт или опозиција, да ли СПО и даље баштини идеје обнове Краљевине Србије и Равногорског покрета или не, а док не одлучи, они су, како је наведено, поднели оставке на Политичке функције које су обављали у СПО-у.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво