Агенција: Само ДЈБ није поднео извештај о трошковима кампање

Од једанаест политичких субјеката који су били предлагачи кандидата на председничким изборима 2017. године, сви су благовремено поднели извештај о трошковима изборне кампање у електронској и писаној форми, изузев групе грађана "Доста је било" чији је кандидат био Саша Радуловић, објављено је на сајту Агенције за борбу против корупције. Радуловић наводи да је његов покрет поднео извештај.

"Верификовани извештаји су јавно доступни на интернет презентацији Агенције за борбу против корупције, осим извештаја коалиције око Српске напредне странке. Због обимности извештаја, који има готово 300 страна, Агенција се суочила са техничким проблемом при верификацији извештаја", наводи се на сајту, пренео је Танјуг.

Такође, се напомиње да овај технички проблем нема утицаја на сам процес контроле извештаја о трошковима изборне кампање и да се све активности у том процесу одвијају уобичајено.

Огласио се и лидер Покрета Доста је било Саша Радуловић који је за агенцију Бета рекао да је тај покрет поднео Агенцији извештај. Навео је да је извештај достављен и да "не зна када ће бити објављен на сајту".

Агенција наводи и да ће ове године приоритет бити контрола извештаја о финансирању изборне кампање, али да ће као и до сада паралелно вршити и контролу одређеног броја годишњих финансијских извештаја, према унапред одређеним критеријумима.

Политичке странке, групе грађана и коалиције које су предложиле кандидате за председника на недавно одржаним изборима имале су рок до 22. маја да Агенцији за борбу против корупције доставе извештај о трошковима изборне кампање.

Број коментара 11

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
5° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво