Непримерене речи у парламенту

Након што је председница Скупштине Маја Гојковић рекла да је део опозиције покушао да фалсификује дневни ред седнице парламента, у скупштинском холу чуле су се непримерене речи.

Посланик Нове странке Зоран Живковић каже да Гојковићева није поднела кривичну пријаву за тврдње које износи и да је "то још једна њихова лаж".

"Кажу за политику да је блиска проституцији, јесте када је воде проститутке, женске, мушке, какве хоћете...", рекао је Живковић у парламенту, пренео је Танјуг.

На ову његову изјаву реаговала је Гојковићева рекавши да се нада да ће на то што ју је Зоран Живковић назвао проститутком реаговати Саша Јанковић, као и посланице опозиције.

"Позивам Живковића да размисли да ли је скупштина дошла до тог нивоа да жене у политици могу да се називају проституткама", рекла је Гојковићева. 

Српска напредна странка упозорила је да се настављају најпримитивније увреде жена од стране опозиције, и позвала све посланике без обзира којој посланичкој групи припадају да "јавно осуде простачки испад и вређање председнице скупштине Маје Гојковић од стране Зорана Живковића".

Заменик шефа посланичке групе СНС-а Владимир Орлић такође је реаговао, наводећи да је Живковић најприземнијим увредама напао председницу парламента Мају Гојковић.

"Оно што се десило је скандал без преседана", рекао је Орлић новинарима у парламенту и навео да је понашање Живковића испод сваког људског достојанства.

Орлић каже да је Живковић, кога је назвао представником Саше Јанковића, изнео низ увреда на рачун председнице.

"Поређење председнице скупштине са проституком, Србија зна да вреднује на изборима. Неће их бити ни у траговима, остаће у ружној прошлости ове земље", поручио је Орлић.

Посланица СНС-а и чланица Женске парламентарне мреже Марија Обрадовић затражила је да се санкционише посланик Нове странке Зоран Живковић због вређања жена у политици. 

У Скупштини Србије на почетку данашње седнице Обрадовићева је затражила да је у том захтеву подрже све посланице без обзира на политичку странку којој припадају, а које су у Женској парламентарној мрежи.

И Социјалдемократска партија Србије осуђује увреде посланика Нове странке Зорана Живковића.

"Посланичка групе СДПС осуђује овакав речник који се појављује у политици Србије и за нас је неприхватљиво да се корсти језик улице, лажи и нестине према поједицима. То није речник који може да унапред политику. Ми га оштро осуђујемо", рекао је шеф посланичке групе СДПС Милорад Мијатовић.

Нова странка тврди да њен лидер није назвао председницу парламента "психијатријски болесном проститутком", те да је то покушај обмањивања јавности.

"Кажу за политику да је блиска проституцији. Јесте кад је воде проститутке, мушке, женске, политичке у преносном смислу, директно, изаберите како год хоћете, то није тешка реч за ово што се дешава у овом здању", рекао је Живковић, a цитирала је Нова странка у саопштењу.

Број коментара 26

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 18. септембар 2024.
17° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи