Вучић са амбасадорима ЕУ о интеграцијама, КиМ

Председник Владе Србије Александар Вучић je разговарао са амбасадорима Европске уније и отправником послова делегације ЕУ у Србији Оскаром Бенедиктом, о препорукама ЕУ у процесу европских интеграција, застоју у преговорима са Приштином и проблемима са формирањем Заједнице српских општина.

На састанку је било речи и о извештају о поглављима 23. и 24, али и Вучићевим приоритетима као изабраног председника Србије.

"Србија је на европском путу и радићемо на томе да тај процес до краја спроведемо у интересу грађана Србије", истакао је Вучић.

Изразио је задовољство повећаном трговинском разменом са ЕУ, као и повећањем инвестиција из ЕУ. Нагласио је да је Србија све препоруке озбиљно разматрала и да ће ускоро бити изабрана лица у Агенцији за борбу против корупције, саопштила је владина Канцеларија за сарадњу са медијима.

Премијер је, како се наводи, обавестио амбасадоре ЕУ о току састанка високе представнице ЕУ за спољну политику и безбедност Федерике Могерини и лидера Западног Балкана, који је одржан у Бриселу пре два дана.

Отправник послова делегације ЕУ у Србији Оскар Бенедикт је похвалио економске реформе и напредак у процесу европских интеграција а амбасадори су истакли да је место Србије у Европи и позвали будућег председника да искористи председнички мандат да у тој европској кући створи што боље услове Србију. 

Амбасадоре су занимали и приоритети Вучића као изабраног председника Србије.

"Место Србије је у Европи и требало би да искористите председнички мандат да тој европској кући створите што боље услове за Вашу земљу", оценили су они.

Вучић је рекао да ће као председник Србије неће мењати приоритете и циљеве радити на очувању мира и стабилности у региону, на јачању сарадње са суседима у циљу стварања другачијег економског окружења.

"Радићу на стварању јединствене економске зоне, као и на темама од стратешког значаја за земљи, као што су дијалог са представницима политичких странака у земљи, које су заинтересоване за дијалог, у циљу стварања боље атмосфере", одговорио је Вучић, на интересовање амбасадора о његовим будућим плановима и приоритетима.

"Стога ћу као председник Србије радити на очувању мира и стабилности у региону, на јачању сарадње са суседима у циљу стварања другачијег економског окружења. Радићу на стварању јединствене економске зоне, као и на темама од стратешког значаја за земљи, као што су дијалог са представницима политичких странака у землки, које су заинтересоване за дијалог, у циљу стварања боље атмосфере", истакао је премијер.

Састанку су присуствовали и министарка задужена за европске интеграције Јадранка Јоксимовић и директор Канцеларије за Косово и Метохију Марко Ђурић.

Број коментара 17

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво