Гојковићева оптужила део опозиције за покушај фалсификовања сазива седнице

Председница Скупштине Србије Маја Гојковић оптужила је посланике Нове странке, Двери и СДС-а да су покушали да фалсификују сазив седнице и да су то урадили уз помоћ запослених у писарници парламента. Посланици Зоран Живковић и Марко Ђуришић то негирају.

Маја Гојковић је рекла да је завера откривена тако што су јој се запослени у парламенту пожалили да је опозиција свих 68 предлога за допуну дневног реда предала јуче секунду пре 10 часова тј. секунду пре истека времена да би се ти предлози нашли на предлогу дневног реда седнице.

Међутим, увидом у електронски парламент, утврђено је да је ти предлози нису предати у то време, него после 10, што је касно да би се нашли као предлози на седници.

Због тога је председница парламента одлучила да закаже нову седницу за данас у 15.30.

"Не би се ништа чудно дешавало и ништа не бих приметила да се дешава нешто у писарници да се није јавио начелник одељења за припрему седнице, господин Шупут, који је јавио у мој кабинет да је изненада добио 68 тачака дневног реда, све заведене пред временом девет сати и 59 секунди. Предлагачи су били, наравно, Зоран Живковић, Мариника Тепић, СДС и посланичка група Двери", рекла је Гојковићева.

Према њеним речима, Шупут није знао шта да ради када је у е-парламенту имао потпуно другачије податке.

"Тако да сам врло склона, након јучерашњих напада појединих посланика из ДЈБ и шефа посланика ЛДП-а, ЛСВ, СДА, да распишем наградни конкурс да им дам 69 тачака дневног реда и да пред очима јавности упишу све тачке и уведу под различитим бројевима. Ко успе то да уради у једној секунди да буде председник парламента", каже Гојковићева.

Навела је да, када је сишла у писарницу, утврдила још један фалсификат - да седница коју је она заказала није заведена и да волшебно није уписано време под којим је заказана како би се, верује, омогућило једној групи посланика да фалсификују допуне дневног реда.

Док из писарнице кажу да су то радили под притиском и да се то дешавало више пута, Зоран Живковић и Марко Ђуришић су на конференцији за новинаре све то негирали и оптужили председницу парламента да је она поднела касно сазив за седницу данас поподне.

Најавили су и састанак опозиције на којој ће бити одлучено како ће се опозиција понашати на данашњој седници. 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 19. мај 2024.
21° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара