Вулин: Косово и Метохија јесте Србија

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Александар Вулин реаговао је на изјаву Рамуша Харадинаја да "Србија неће постојати на Косову када он буде премијер".

"Ако Србије нема и неће је бити на КиМ, зашто се од Србије тражи да разговара са косовским Албанцима и зашто праве скупове за које пре него што закажу, питају да ли ће Вучић доћи и да ли Србија хоће да разговара?", упитао је Вулин.

Додао је: "Ако Србије нема, зашто све не заврше без нас?"

"Ако нема Србије, зашто КиМ није члан УН и зашто и Харадинај мора да се крије од потерница издатих од Србије, зашто албански лобисти из целог света прете и моле да Србија не спречава учешће КиМ у Унеску, зашто КиМ нема војску, зашто је највиша власт на КиМ Унмик и зашто са пасошима Косова и Метохије највиши представници Албанаца једва да могу да напусте и приштински аеродром?", пита Вулин.

Истиче да Косово и Метохија јесте Србија.

"Сваки пут када Албанци помисле да није, нека пробају да под својом заставом седну међу признате чланице УН и међународне заједнице. КиМ је, по Резолуцији 1244, територија под привременом управом УН, а Харадинај неосуђени злочинац на привременој слободи", каже Вулин.

Број коментара 10

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 18. септембар 2024.
17° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи