Дачић: Берлински процес продубљује сарадњу у региону

Себе сматрам реалним човеком и не мислим да ширим оптимизам, када кажем да је Србија напредовала и да имамо и конкретне резултате, изјавио је министар спољних послова Ивица Дачић на неформалном састанку шефова дипломатије земаља Западног Балкана, одржаног у Риму.

Дачић је поручио да земље Западног Балкана треба да наставе да сарађују и то јачим темпом, истакавши да чврсто верује да је то прави начин да регион постане стабилан, просперитетан и да грађани у њему имају квалитетнији и бољи живот у свим сегментима.

"Први резултат нашег заједничког рада - успостављање и рад Регионалне канцеларије за сарадњу младих ће, уверен сам, значајно допринети истинском помирењу, међусобном разумевању и јачању сарадње у свим сегментима наших друштава", оценио је Дачић на скупу чији је домаћин био италијански министар спољних послова Анђелино Алфано.

Шеф српске дипломатије сматра да се не сме дозволити да тензије зауставе напредак региона и његов пут у Европску унију.

"Верујем да сарадњу у примени свих усаглашених инфраструктурних и енергетских пројеката треба да наставимо, као што треба да јачамо сарадњу у свим сегментима који нам доносе добробит", навеао је Дачић.

"Стога, желим да истакнем да енергија коју је Берлински процес унео у сарадњу на Западном Балкану није истрошена и овај процес треба да наставимо и након Самита у Трсту", додао је Дачић.

Истакао  је поручио да је Србија на добром реформском путу и да је постигла економске резултате.

"Верујем да посебно треба да се осврнемо на неискоришћене трговинске потенцијале региона и нађемо адекватна решења како бисмо максимално искористили предности које нам ЦЕФТА пружа, посебно као тржиште слободне трговине", закључио је Дачић.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 28. март 2024.
21° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво